Πολεμικές αποζημιώσεις-κατοχικό δάνειο

Διαβάζουμε στον Real.gr:

“Την απόρρητη Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις γερμανικές επανορθώσεις για τον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δημοσιεύει εκ νέου τοReal.gr, την ημέρα που ξεκινά ουσιαστικά η επίσκεψη του Γερμανού προέδρου Γιόακιμ Γκάουκ στη χώρα μας.

Την Έκθεση, που είχε αποκαλύψει η Realnews την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα διεξαγωγής των γερμανικών εκλογών, ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ την έχει ζητήσει με ερώτηση στη Βουλή και ο Μανώλης Γλέζος, πλην όμως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών την χαρακτηρίζει … απόρρητη!….”

Φυσικά, η έκθεση αυτή δεν σημαίνει αυτόματα ότι αύριο το πρωί θα ζητήσουμε να αποζημιωθούμε και έληξε το ζήτημα.

Σίγουρα υπάρχει διαδικασία μακρόχρονη και επίπονη (ποιός δέχεται έτσι απλά να σου πληρώσει μερικές δεκάδες δις), αλλά το ερώτημα που προκύπτει για άλλη μια φορά, είναι ΠΟΙΟΙ και κυρίως ΠΩΣ διαχειρίζονται τις “απόρρητες” υποθέσεις του κράτους.

Ο συγκεκριμένος πολιτικός για άλλη μια φορά εμπλέκεται με κάποιον τρόπο στον χειρισμό “απόρρητου” υλικού. Σε καμία περίπτωση δεν έχει αποδειχτεί δόλος, αλλά σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις που έχουν αποσχολήσει την δημοσιότητα, έχει αναδυθεί μια περίεργη οσμή.

Την μια ήταν το περίφημο στικάκι, το οποίο κάπου σε κάποιο συρτάρι είχε χαθεί, μετά εμφανίστηκε, μετά αποκαλύφθηκε ότι είχε αλλοιωθεί και τελικά ακόμα το επεξεργάζονται οι αρμόδιοι.

Την άλλη ήταν κάτι απόρρητες εκθέσεις του Υπ Άμυνας που δήλωσε ότι πήρε στο σπίτι του όταν εφυγε από το υπουργείο από το βήμα της Βουλής.

Κάτι περίεργα ακούστηκαν για τις συμβάσεις των ναυπηγείων, όπου σύμφωνα με την αντιπολίτευση κάτι δεν έγινε σωστά.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς για τον συγκεκριμένο πολιτικό…

Πάντως, αν κάναμε έναν απολογισμό της μέχρι τώρα καριέρας του, δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να αξιολογήσουμε το έργο του κυρίου αυτού ως λαμπρό.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=303704&catID=1

Advertisements

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: