Αξιόπιστος και πάνω από όλα ρεαλιστής.

Ακούω με μεγάλο ενδιαφέρον την νέα ραδιοφωνική απόπειρα του Real να βάλει στο ίδιο μικρόφωνο δύο εντελώς αντίθετους χαρακτήρες αλλά και απόψεις.

Μιλάω για το μεσημεριανό μετά τις ειδήσεις που από τη μια μεριά είναι ο Στάθης Σταυρόπουλος και από την άλλη ο πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος Αργύρης Ντινόπουλος

Σύμφωνα με την δική μου οπτική, ανεξαρτήτως της πολιτικής του τοποθέτησης, ο Ντινόπουλος είναι ένας παντελώς αναξιόπιστος δημόσιος παράγοντας. Μου μοιάζει με τον παραμυθά που γουρλώνει τα μάτια κατά την αφήγηση του παραμυθιού για να φτιάξει σκηνικό στα παιδάκια, τα οποία φαντάζονται έντρομα τον δράκο να πλησιάζει. Και λέει τα πιο απίστευτα παραμύθια με τη μεγαλύτερη φυσικότητα του κόσμου.

Στη σημερινή “μάχη” λοιπόν με τον Στάθη σε κάποια φάση της εκπομπής, έριξε και το χαρτί του θιγμένου αγωνιστή από όποιο μετερίζι και αν βρέθηκε. Κάτι για δημοσιογραφική δεοντολογία άκουσα εν μέσω πολύ υψηλών τόνων, ότι είναι υπέρ της αλήθειας και μόνο της αλήθειας και άλλα τέτοια.

Δεν ξέρω βέβαια αν ξέρει ο “έμπειρος” δημοσιογράφος ότι η χώρα μας από το 2010 και μετά κατρακύλησε από την 30 θέση στην 90στη σε σχέση με την ελευθεροτυπία. Προφανώς από την πολύ αλήθεια που υπηρετεί ο ίδιος και κάποιοι άλλοι συνάδελφοί του μεγαλοδημοσιογράφοι.

Έτσι, δεν κρατήθηκα να μην ψάξω μερικά από τα αθάνατα κλασσικά του “αξιόπιστου” Ντινόπουλου που υπερασπίζεται την αλήθεια και μόνο αυτή.

Ξεκινάω με την εκνευριστική ακρίβεια των στοιχείων που χρησιμοποιεί κατά την τεκμηρίωση των λόγων του. Εδώ είναι από την ομιλία του στο Καματερό, όπου αναφέρεται στο πόσο ακριβά στοιχίζουν οι εκλογές. Με το ύφος που μιλάς σε μικρά παιδιά λες τις μεγαλύτερες ανακρίβειες για να δημιουργήσεις εντυπώσεις. Λογικό θα πει κανείς, προκειμένου να στηρίξεις το σωστό, θα πεις και μια υπερβολή παραπάνω να περάσεις το μήνυμα.Δεν ξέρω αλλά προτιμώ επιχειρήματα και όχι δράκους. Δεν θέλω ο πολιτικός να με παραπληροφορεί ούτε για αστείο. Δεν φτάνει που δεν τα λένε όλα….

Και πάω σε μια εγκάρδια συνάντηση με έναν άλλο βράχο αξιοπιστίας, τον φωτισμένο πολιτικό μας τον Αδωνι. Εδώ, δεν έχουν γίνει ακόμα σύμμαχοι, αλλά πως τα φέρνει η ζωή ε;….

Η “συζήτηση” έχει ώς θέμα το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου που ψήφισαν μαζί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Εμπεριστατωμένα επιχειρήματα, σεβασμός στην άλλη άποψη, δημοκρατικά πράγματα.

Ο Αργύρης λοιπόν στην αρχή, ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει πουθενά αναφορά στο νομοσχέδιο για κατάργηση του ασύλου Τελικά συμφωνεί ότι κάτι αναφέρεται (;) στο άρθρο 3….

Στην πραγματικότητα το άσυλο καταργείται δια της απαλοιφής της έννοιάς του απο τον σχετικό Νόμο. Μιλάμε για τέρας αξιοπιστίας όχι απλά αξιόπιστος!

Ο δε Γεωργιαδης από την άλλη, μοναδικός όπως πάντα, αποδεικνύει και αυτός πόσο βαθιά δημοκράτης είναι, με την στάση του απέναντι στον συνομιλητή του κατά τη διάρκεια της “συζήτησης”. Απολαύστε υπεύθυνα.

Και τέλος η διάψευση μετά συκοφάντησης του κλεισίματο της ΈΡΤ, λίγο πριν την δημοκρατική….μεταρρύθμιση της Δημόσιας Τηλεόρασης. Δείτε το ύφος, τον παλμό, τον στόμφο που διαψεύδει μετά βδελυγμίας τα “ανύπαρκτα σενάρια” για την ΕΡΤ…

Το καταπληκτικό βέβαια είναι ότι όχι μόνο παραπλανούσε τους πολίτες, αλλά λίγο καιρό αργότερα ο κ Ντινόπουλος πήγε και “εγλυψε”  αυτόν που έφτυνε…

Αυτος λοιπόν είναι ο αγνός αγωνιστής για την αλήθεια και γενικά για όλα τα υψηλά ανθρώπινα ιδεώδη.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: